تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
عشق زيباست و آدرس
no-love2lovely.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.
تصاویری از قلعه ی در حال نابو دی سمیران طارم ؟..؟ )
اين قلعه مركز حكومت آل جستان و كنگريان(آل مسافر)به سده چهارم قبل از اسلام و به نوشته " حمدالله مستوفي" جزء قلاع متصرفي اسماعيليه بود . قلعه سميران در منطقه ي " طارم " زنجان ، بالاي كوهي سنگي قرار داردو فقط از سمت شمال مي توان به آن راه يافت . رودخانه " قزل اوزن " از جنوب اين كوه عبور مي كند و در آن سوي رود ، ارتفاعات بلند سنگي ديواره مانندي قرار گرفته است . به همين دليل بيشتر استحكامات اين قلعه در سمت شمالي آن ساخته شده است . " ناصر خسرو " نوشته است كه اين قلعه داراي سه حصار است كه هم اكنون دو حصار آنشناسايي شده است . سالم ترين قسمت قلعه ، ديواره شمالي آن است كه چند برج مدور و باروهاي كاملاً سالم دارد . ارتفاع اين ديواره ، حدود پانزده متر و از سنگ هاي لاشه و ملاط گچ به ضخامت 40/2 متر شكل گرفته است. همچنين اين ديواره داراي يك كلاف چوبي در ارتفاع يك متري است . قسمت غربي قلعه از نظر سبك ساختماني با بخش شمال شرقي آن متفاوت است . در اينبخش فقط بارو به چشم مي خورد و برج هاي مدور ديده نمي شود و با توجه به عدم نفوذ پذيري آن مي توان نتيجه گرفت كه داخل آن مسكوني بوده است . در داخل قلعه آثار واحدهاي مسكوني قابل مشاهده است ؛ اما امكان تهيه نقشه وجود ندارد . قلعه سميران نيز مانند ساير دژها و بناهاي سبك شهرسازي گذشته ، براي پناه بردن و مقاومت در برابر حملات مختلف ساخته شده بود .
در ديوار شمالي قلعه 2 برج وجود دارد که در قسمت بالا داراي پنجرههاي بلند مستطيلي شکل با قوس نيزهدار هستند که بيشتر براي نگهباني پايين قلعه از آنها استفاده ميشده است.
دژ شميران نزديک به دو قرن جزو قلعه هاي اسماعيليان بوده و پس از هجوم هلاکو تا پايان دوره صفوي نيز در کشمکشهاي سياسي اهميتي بسزاداشته است.
نام شميران بارها در متون آمده است. شميران مرکز طارم بود و قلعه درکنارشهر قرار داشت. ديواري گرد شهر و قناتي در ميان قلعه تا کنار رودخانه وجود داشت که از آن جا آب برمي داشتند.
ابودلفینبوعی جهانگرد عرب در سفرهای خود که در سال ۳۳۱هجری قمری ازاینقلعه دیدن کرده مینویسد ابنیه وعماراتیکه در این بنا دیدم در هیچ جای این حکومت مشاهده ننمودم در این قلعه ۲۸۵۰خانه بزرگ و کوچک وجود داشته که در مرور زمان و عدمتوجه مسئولینامر در پی نابودی قرار گرفته است.